kunstCollecties

Overzicht kunstwerken

Hier vindt u een overzicht van kunstwerken van Rina Madereel met een korte uitleg. Rina werkt vaak in gemengde techniek, ook wel mixed media genoemd. Wat dat precies inhoudt kunt u hier nalezen. De kunstwerken komen in een uniek creatieproces tot stand.

Er volgt een kort overzicht van (online verkrijgbare) collecties en werken onderverdeeld naar schildersonderwerp.

Online verkrijgbare collecties

Om meer te weten te komen over speciale collecties die Rina heeft gemaakt, kunt u op de desbetreffende collectie pagina kijken. Rina werkt voortdurend aan nieuwe collages en collecties. Bovendien zijn er ook collecties die (nog) niet online verkrijgbaar zijn. Houd deze lijst dus in de gaten of abonneer u op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van nieuwe collecties.

Collectie Levensweg (Path of Life)

Deze collectie gaat over wat een mens op zijn levensweg allemaal tegen kan komen. Rina vindt het fascinerend hoe verschillend levens van mensen eruit kunnen zien, afhankelijk van de keuzes die zij maken wanneer er zich impactvolle gebeurtenissen zich voordoen. Daarbij baseert zij zich op haar eigen levensweg maar ook die van kennissen en familie.

Collectie Childhood

In deze collectie Childhood door Rina Madereel staat de jeugd en een (onbezorgde) kindsheid centraal. Als inpiratie dienden herinneringen aan haar eigen kindertijd, maar ook die van familie toen ze nog jong waren. Herleef uw eigen kinderjaren met deze bijzondere kunstwerken.

Collectie abstracte collages

Deze collectie van abstracte collages bestaat uit 8 fijne kunstwerken in pasteltinten. Het spel van verschillende structuren geeft een dynamisch effect, terwijl de gelaagdheid van de materialen en zachte kleuren de indruk geven van vervlogen herinneringen.

Kunstwerken naar onderwerp

Hieronder vertellen we u kort wat over de onderwerpen die Rina vaak schildert. Als u werken wilt zien met dat onderwerp kunt u daarop filteren in de webshop.

Portretten

Portret van Liliane
Portret van Liliane

Rina’s kunstwerken bevatten vaak portretten in prachtige collage stijl met vintage elementen en een verweerde, gelaagde look. Hiervoor heeft Rina Madereel oude kinderfoto’s van familieleden gebruikt om de personen in hun oude glorie te laten herleven en herinneren. Voor de collectie ‘Verborgen Portretten’ heeft Rina personen uit haar bekendenkring op doek vastgelegd. De kunst ligt erin de persoon zonder het tonen van het gezicht nog steeds herkenbaar te laten zijn.

Naar levend Model

compositie met 3 figuren
Compositie met 3 figuren

Rina Madereel schildert regelmatig naar levend model, om de essentie van de mens als onderwerp in het moment goed te kunnen vastleggen. De werken bestaan uit hedendaagse figuratieve schetsen, lijntekeningen en schilderijen. Onderdeel van deze verzameling is een collectie van contrasterende lijntekeningen van vrouwelijk naakt in heldere kleuren. Tevens maakt zij realistische schilderijen en potloodtekeningen van handen en voeten in prachtig detail, deels uitgewerkt, deels abstract.

Stillevens

Stilleven met potjes en zaaddozen en houten versiering
Stilleven met potjes en zaaddozen en houten versiering

Voor stillevens kiest Rina voorwerpen die voor haar een speciale betekenis hebben en haar doen denken aan vroeger. Deze schilderijen stralen dan ook een nostalgische sfeer uit en laten vaak antieke of oude voorwerpen zien.

Natuur en bloemen

Berglandschap Alp 1

Tot slot zijn er vele werken die de natuur als onderwerp hebben. Deze lopen uiteen van zeer realistisch tot volledig abstract geschilderd. Soms is het een vergezicht en soms juist dichtbij, bijv. een close-up van bloemen. In ieder geval kunt u er verzekerd van zijn dat het unieke beelden zijn die Rina met eigen ogen gezien en naar kunst omgetoverd heeft.

Andere kunstwerken

De schilderijen in de webshop vormen slechts een selectie van de werken die Rina Madereel geschilderd heeft. Mocht u naar iets specifieks op zoek zijn, neemt u gerust contact op. Er komen continue nieuwe werken bij, dus houd de webshop goed in de gaten. Hieronder kunt u zich inschrijven voor de nieuwsbrief, zodat u altijd up to date blijft.