Collecties

Overzicht kunstwerken

Hieronder vind u een overzicht van kunstwerken van Rina Madereel met een korte uitleg. Rina werkt vaak in gemengde techniek, ook wel mixed media genoemd (wat dat precies inhoudt kunt u hier nalezen) en heeft een uniek creatieproces. De werken in het portfolio van Rina Madereel zijn hieronder onderverdeeld naar onderwerp, zodat u makkelijk de kunst kunt vinden die u aanspreekt. Wilt u even rondkijken tussen de werken, dan verwijzen wij u graag naar de webshop.

Portretten

Portret van Liliane
Portret van Liliane

De nieuwste collectie bevat portretten in prachtige collage stijl met vintage elementen en een verweerde, gelaagde look. Hiervoor heeft Rina Madereel oude kinderfoto’s van familieleden gebruikt om de personen in hun oude glorie te laten herleven en herinneren. Voor de collectie ‘Verborgen Portretten’ heeft Rina personen uit haar bekendenkring op doek vastgelegd. De kunst ligt erin de persoon zonder het tonen van het gezicht nog steeds herkenbaar te laten zijn.

Naar levend Model

compositie met 3 figuren
Compositie met 3 figuren

Rina Madereel schildert regelmatig naar levend model, om de essentie van de mens als onderwerp in het moment goed te kunnen vastleggen. De werken bestaan uit hedendaagse figuratieve schetsen, lijntekeningen en schilderijen. Onderdeel van deze verzameling is een collectie van contrasterende lijntekeningen van vrouwelijk naakt in heldere kleuren. Tevens maakt zij realistische schilderijen en potloodtekeningen van handen en voeten in prachtig detail, deels uitgewerkt, deels abstract.

Stillevens

Stilleven met potjes en zaaddozen en houten versiering
Stilleven met potjes en zaaddozen en houten versiering

Voor stillevens kiest Rina voorwerpen die voor haar een speciale betekenis hebben en haar doen denken aan vroeger. Deze schilderijen stralen dan ook een nostalgische sfeer uit en laten vaak antieke of oude voorwerpen zien.

Natuur en bloemen

Berglandschap Alp 1

Tot slot zijn er vele werken die de natuur als onderwerp hebben. Deze lopen uiteen van zeer realistisch tot volledig abstract geschilderd. Soms is het een vergezicht en soms juist dichtbij, bijv. een close-up van bloemen. In ieder geval kunt u er verzekerd van zijn dat het unieke beelden zijn die Rina met eigen ogen gezien en naar kunst omgetoverd heeft.

Andere kunstwerken

De schilderijen in de webshop vormen slechts een selectie van de werken die Rina Madereel geschilderd heeft. Mocht u naar iets specifieks op zoek zijn, neemt u gerust contact op. Er komen continue nieuwe werken bij, dus houd de webshop goed in de gaten. Hieronder kunt u zich inschrijven voor de nieuwsbrief, zodat u altijd up to date blijft.